Stärk ditt självförtroende med kampsport!

Idag tänkte jag prata om ett aningen kontroversiellt ämne, nämligen ”att slåss”.

Vare sig du är tjej eller kille finns det alltid en viss risk att råka illa ut i dagens samhälle. Det kan vara allt från när du går hem sent på natten, är ute på en krog eller en hotfull situation som uppstår i vardagen.

Varför kampsport?

boxning

Vi på xpressurself.se är helt emot våld. MEN ibland kan man stöta på individer som tar till våld ändå. Och väl i den situationen är det såklart bara bra om man kan försvara sig själv.

Hamnar man i en hotfull situation är det bästa alltid att försöka prata sig ur den först. Om inte det går så bör man försöka avvika från platsen.

Men om du har övat kampsport i någon form, boxning, MMA eller vad som helst, så kommer du veta att du kan försvara dig om det skulle behövas. Detta kommer ge dig en trygghet och större självsäkerhet. Paradoxalt nog kommer detta minska risken att det blir något bråk. Anledningen är helt enkelt att du utstrålar ett stort lugn och en självsäkerhet vilket den hotfulla människan undermedvetet snappar upp. Vi människor är nämligen instinktivt extremt bra på att känna av detta.

Om du istället vet att du är helt försvarslös i en fight är risken stor att du utstrålar osäkerhet vilket höjer risken för fysiskt våld.

Det är exakt samma princip man pratar om när det kommer till djur, vilket alla som handskats mycket med djur vet om. Till exempel om du är hästskötare och visar rädsla inför hästen är risken mycket högre att hästen kommer sparka dig och vice versa. Det är på detta sätt vissa människor lyckas umgås med vargar, björnar och liknande ”farliga” djur med livet i behåll.

Vilken kampsport ska man utföra?

De flesta kampsporter är givande och kommer hjälpa dig i en farlig situation. Med undantag för sporter där ingen fysisk kontakt ingår.

Några sporter vi kan rekommendera är:

  • Boxning
  • MMA
  • Thaiboxning

Det bästa du kan göra är att gå till en klubb och anmäla dig till en nybörjarkurs. Alternativt kan du börja öva lätt på en boxningssäck. Ta det bara lugnt i början på boxningssäcken då det är vanligt att nybörjare med dålig teknik skadar sig.

Det bästa är som sagt att börja på en nybörjarkurs, men vi rekommenderar ändå att köpa en boxningssäck och ett par boxningshandskar simultant för snabbare resultat, denna sidan listar flera bra produkter.

Använd kunskaperna på rätt sätt!

En risk med att kunna slåss är att man tar till våld i onödan. Vi avråder starkt från detta, det är endast i NÖDFALL man utövar självförsvar. Det finns alltid en risk att du skadar den andra personen allvarligt och det är ingenting du vill leva med resten av livet, plus risken för rättsliga påföljder.

Men med detta sagt kommer du känna ett större självförtroende i hotfulla situationer vilket i sig kommer att minska risken för våld.

Lycka till!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *