Intensivare träning med en viktad väst!

Hej igen bloggen!

I detta inlägg tänkte jag tipsa om träningsredskapet viktväst.

Jag har nyligen köpt ett dipsställ och där har jag ökat riktigt mycket. Nu kan jag göra över 20 stycken på en gång. Dock är mitt mål just nu att bygga styrka, så jag insåg att jag behöver någon form av extravikt. Detta föranledde mig till att kolla upp vad det finns för alternativ. Man kan självklart sätta en hantel mellan benen eller liknande, men det kan bli lite jobbigt i längden. Det var då jag upptäckte träningsredskapet viktväst!

Fördelar med en viktväst

Med en viktväst blir belastningen i övningar som dips och chins väldigt naturlig och bra. Du slipper ha en otymplig hantel eller viktskiva mellan benen. Viktvästen fördelar tyngden på ett bra och enkelt sätt och du tänker inte ens på att du har något på dig.

Jag har precis köpt min väst så har bara haft den på några gympass när jag kört dips. Men jag har hört och läst om många som har på sig den vid promenader eller löpning för att öka intensiteten. Det låter riktigt smart och effektivt och är något jag vill testa på framöver. Jag behöver bygga upp en bra grundstyrka men även kondition. Skulle även vara trevligt att tappa några kilon. Kanske kan jag ha på mig västen nästa gång jag är ute och fiskar. Då kommer jag automatiskt att bränna mer kalorier och ”härda” kroppen. Perfekt!

Viktvästen jag köpte är från Iron Gym och jag hittade den via den här sidan. Jag kan verkligen rekommendera denna västen, riktigt bra är den!

Sammanfattningsvis är en viktväst (enligt mig) ett väldigt underskattat träningsredskap. Med en väst kan du mycket smidigt och enkelt få en tyngre och intensivare träning. Perfekt vid kroppsviktsträning, promenader och löpning.

Min viktväst från Iron Gym!
Min viktväst från Iron Gym!

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *